Indonesie
Door: Piet en Tini
17 Maart 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Het is niet de allegrootste ter wereld maar wel de mooiste en de verfijnste die ik ooit heb gezien. Hij heeft totaal 32 gouden koepels op zijn daken en minaretten en ik heb nooi geweten dat er zoveel en zulke mooie marmersoorten bestonden. Een moskee kent geen beelden of afbeeldingen zoals in onze kerken naar de architectuur is zo tijdloos mooi, dat er over honderden jaren nog toeristen op af zullen komen. Aan de overkant stonden de traditionele houten huizen op palen in het water, maar ook dat zag er verzorgd uit en daar tussendoor voeren luxe speedboten. De sultan van Brunei mag dan wel een alleenheerser zijn, maar zijn volk is welvarend. Ook corruptie is er weinig, want niemand durft van de sultan te stelen. Al bij al een grote tegenstelling tussen het corrupte en arme Indonesie. In de haven liggen de modernste marinevaartuigen die de olieplatformen in zee beschermen. Dus in de Bruneise kustwateren hoefde ons schip niet bang te zijn voor kapers maar nu we weer op open zee zijn is de Security verdubbeld, 's nachts wordt er weer op dek gepatrouilleerd, de scheepsromp is helemaal verlicht en om de eventuele kapers van boord te spuiten zijn de brandslangen weer aan de reling gebonden. Dus dit maakt het wel een beetje spannend. Maar nu moet ik naar mijn afspraak bij de kapper en het volgende verhaal is weer van Tini.
Vanuit de Golf van Thailand en vanaf een broeierig warme Balmoral. Groetjes Piet
18 Maart 2011 - 18:22
Yvonne En Nico:
Prachtige verhalen, broer!
En wij maar denken dat we in de mooie natuur zitten, met onze Loonse de Drunense duinen. Jammer dat er geen foto's bij staan. Maar daar heb ik wat op gevonden: de naam van de plaats kopiëren en plakken in maps.google.com, dan zie je mooiste foto's van de betreffende plaats. (of durf je geen foto's meer op te sturen, vanwege je omvang?).
Nog heel veel plezier!
groeten,
Nico
20 Maart 2011 - 14:27
Ad En RIa:
volgens ons is het bezoek aan het rif een van de hoogtepunten van jullie reis tot nu toe ,jammer dat jullie geen onderwatercamera hebben.
heel mooi zoals jij dit omschrijft en het lijkt ons ook een fantastische belevenis die je niet snel zult vergeten.
We blijven jullie volgen en hopen op nog meer mooie reisverslagen.
groetjes van Ad en Ria -
21 Maart 2011 - 18:46
Yvonne En Cindy:
Brunei dat klinkt goed en wat een verschil met Indonesie.....mooi om zo van eerste hand wat meer te weten te komen over de verschillende werelddelen.
Hier is de lente vandaag gearriveerd, we hebben buiten een bak koffie genomen en toen ie weer weg ging bleven er 2 rode konen achter op mijn wangen.
Op de Balmoral zal het nog genieten zijn van al het moois en de zwoele avonden aan dek. Een beetje avontuur van wat kapers aan bakboord zal de pret niet drukken. En anders zit je er knap bij na het bezoek aan de kapper. Al enteren ze het schip, dat bubbelbad blijft in ieder geval van jullie!
Warme groet, Yvonne -
22 Maart 2011 - 10:46
Jose Coolen:
Wat een prachtige reis maken jullie zeg!!! Zelf ben ik niet zo'n schrijver maar ik zie steeds uit naar jullie verhalen. Jullie schrijven ook zo levendig, het lijkt wel of je er zelf bij bent als je de verhalen leest! ''Frans is druk bezig met de verbouwing en van alles en nog wat, dus 's avonds bij het eten vertel ik hem wat jullie allemaal geschreven hebben. Maar het is allemaal zo veel en indrukwekkend dat ik vast de helft vergeet te vertellen.
Geniet er nog maar lekker van en we zien uit naar de verhalen die jullie straks in levende lijven hebben te vertellen.
Groetjes en tot ziens
Frans en José Coolen -
22 Maart 2011 - 22:34
Maaike:
Piet en Tini,
Geweldig om jullie verhalen te lezen
Ik denk dat we allemaal een beetje jaloers zijn op jullie Ruilen?????????????
Goede reis Ben benieuwd naar de volgende verhalen.
Gr. Maaike -
23 Maart 2011 - 11:10
Sander & Nieke:
Wat een prachtige verhalen; een goede manier om tijdens de pauze op een simpel kantoorbaantje weg te dromen. Reizen blijft een onverzadigbaar tijdverdrijf, dus geniet van elk moment. Of, beter nog: boek alvast de volgende vakantie. Jawel: met de motor naar Italië... Veel plezier nog!