Rarotonga
Door: Piet en Tini
11 Februari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen
En ja hoor, Rarotonga.
We waren die avond van tevoren iets vroeger naar bed gegaan want morgen zou het gebeuren.
Rarotonga, het eiland van de Cookeilanden waar ook de hoofdstad Avarua ligt. We zouden hier voor de derde keer voor anker gaan en met de tenderboten naar de wal gaan.
Het is het jongste en enige bergachtige eiland van de Cookeilanden en heeft hele steile bergtoppen en hele diepe valleien dus mooi om een tour te gaan maken en dan ’s middags nog eens te voet door het centrum te gaan lopen. De plannen waren goed. Witte stranden en azuurblauwe lagunes !
Er is hier veel tropische vegetatie en er groeien veel tropische vruchten in het wild.
We waren ’s nachts al een beetje onrustig, want het was de vorige dag nogal ruw weer geweest.
En ja hoor om 7.00 uur klonk de stem van onze kapitein weer: Good morning ladies en gentlemen !!!!
En toen……. Hier langs de kust ligt het wonderschone Rarotonga maar helaas is het vanwege het slechte weer onmogelijk om hier te ankeren en te tenderen. Sorry, sorry, sorry maar ook ik vind het bijzonder jammer dat we met deze mededeling moeten komen, maar het is onverantwoord om hier het schip te ankeren omdat het dan zo op de rotsen zou kunnen geraken.
Nee dus!!!!!!
Hij zou proberen zo dicht mogelijk langs het eiland te varen en ons zo van een afstandje toch nog laten zien hoe mooi het was. We hebben veel foto’s vanaf de boot gemaakt, maar die waren allemaal zo grauw en somber met veel wolken!!!! Maar tenslotte was er nog iets moois: een grote regenboog ontstond vanaf het eiland helemaal naar de oceaan en dat was weer wel heel mooi !
Jammer maar helaas! Alle tourtickets zouden terugbetaald worden en voorlopig hebben we als goedmakertje vanavond een internationale extra cocktailparty in de Neptune Lounge.
Natuurlijk zijn we de dag goed doorgekomen met wel af en toe een tropische regenbui en hadden daardoor weer eens tijd om ons weblog bij te werken. Gisteren lukte de foto’s weer niet die bij het
verhaal Tahiti maar vandaag gaan we het met behulp van onze vriend Wijnand nog eens proberen, vandaar deze extra bijlage van Rarotonga.
Het is vandaag vrijdag de 11e februari en morgen is het zondag 13 februari 2011.
Gek he maar dat is i.v.m. het passeren van de internationale datumtijdsgrens die we dan passeren.
We gaan nu eerst weer ontbijten en onze 10 rondjes rondom het dek lopen en dan gaan we verder met het proberen te verzenden van enkele foto’s
Groetjes en tot schrijfs
Tini(en Piet)
12 Februari 2011 - 09:01
Bert En Coby:
Hoi zeevaarders jammer dat je niet aan land kon gaan Was juist benieuwd hoe dat ging met die boten en zoveel mensen Gelukkig regent het bij jullie ook wel eens lees ik Hier ook Niks aan tot het volgende verslag
Twee landrotten B & cC -
12 Februari 2011 - 11:28
Janine:
Ik begin me nou toch echt zorgen te maken over de geestelijk staat waarin jullie gaan verkeren als je weer terugkomt. Eerst jezelf bijna doodzwemmen om niet te verliezen van een bejaarde, dan het vreselijke vooruitzicht hebben om naar een eiland te moeten dar Rarotonga heet, en dan nog niet eens dat eiland op mogen. Afzien hoor. Sterkte! -
12 Februari 2011 - 15:18
Joke:
Het blijven mooie verhalen! Groetjes, ook van Kees. -
13 Februari 2011 - 14:32
Joy:
Ik wil best opa zijn op dit moment in dat heerlijke bubbelbad..
Heeeeel veel plezier! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Joy (&Bas) -
14 Februari 2011 - 08:34
Joy:
Lieve opa en oma bedankt voor de leuke kaart! Heb hem ook aan Bas laten zien haha
Een hele fijne valentijnsdag en ik denk aan jullie! -
14 Februari 2011 - 09:55
Esther Verschure:
Ik heb na advies bij Monique eindelijk gevonden waarom ik niet op jullie site kon komen. 't Zat 'm in de 'i' ipv de 'y' !
Maar heb net ineens al jullie verhalen gelezen.
Wat gaaf. Wat mooi. Wat een belevenis!
Ook leuke leestaal. Mijn doktersromannetjes kunnen nu de kast in hoor ;-)
Ik moest ook wel lachen om dat stukje technisch voer. Ongetwijfeld van een ervaren bootman ome Piet, haha.
Tot nu toe ben/was ik van mening dat borstvoeding geven het mooiste is wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Maar als ik dit allemaal lees .......
Echt geweldig!
Geniet er samen nog heeeel veel van.
Ik blijf jullie nu volgen hoor!
Veel liefs,
Esther, Pim en Kiki x x x -
14 Februari 2011 - 13:01
Paul Liek En Kids:
Hallo werelreizende Opa en Oma,
Wat gigantisch gaaf en in goede gezondheid dat jullie zo de wereld over varen. Zal mijn ouders ook eens op het idee brengen!
Maar dan ga ik ze wel in iedere haven een keer opzoeken per vliegtuig hoor !
Hoe is het? Zo te zien erg goed !!
Hier ook, vies nat en koud.
Brechtje vandaag voor het eerst naar de basisschool: hoe oneerlijk en jullie maar lekker reizen ! Nee hoor grapje, hard genoeg voor gewerkt het hele leven. Gister nog bij Monique Boer zoekt vrouw wezen kijken. Mels en Siem zagen er netjes opgepoetst uit.
Mels helemaal trots om dat hij voor de citotest havo/vwo advies had !
Siem achter de nintendo. En Loek: die stal de show met al die giechelende huisvrouwen, hij was zeer ondeugend alles van tafel aan het pakken met een zo lief snoetje.
Heeeeeeeeeeeeeeeerlijk ventje.
Dikke kussen van ons en veel plezier nog.
14 Februari 2011 - 17:53
Ad En Ria:
jullie beleven heelveel op deze rondreis, en zullen straks nog heel veel meer te vertellen hebben , ik en ben benieuwd naar jullie aanvullende verhalen.
Piet dat lachje van jou in die jacuzie vertrouw ik niet helemaal volgens mij zit er meer in die jacuzie dan alleen water?
nog heelveel plezier samen. -
15 Februari 2011 - 13:29
Coby:
Het zijn geweldige verslagen en volgens mij ook geweldig eten (als ik Piet zo zie badderen). Loopt hij toch ook die 10 rondjes wel? Geniet
heerlijk verder en heel veel groetjes uit Oosterhout. -
20 Februari 2011 - 10:58
José Van Laarhoven:
Ben gisteren bij Marre op de verjaardag geweest.Onze Suus had al vaker beloofd deze site aan mij door te mailen en voila nu heb ik even zitten snuffelen. Zo te zien hebben jullie het geweldig naar je zin. Geniet er van met volle teugen en kom veilig weer thuis.
Groetjes José