Peru/Stille Oceaan
Door: Piet en Tini
01 Februari 2011 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Hallo allemaal
Wederom een berichtje vanaf de Balmoral. Dit keer vanaf het midden van de Grote Oceaan. Dus rechts van ons water tot China, links water tot Antarctica en voor water tot aan Australie. We zijn de Koude golfstroom, de Humboltstroom die vanaf Antarctica tot Chili en Peru stroomt, nu overgestoken. Dus de water-temperatuur en daarmee de temperatuur op dek begint nu tot minimaal 30 graden op te lopen. Van de totaal 8 vaardagen hebben we nog 6 dagen te varen en dan zijn we bij de Marquesas Islands. Dit is onze langste oversteek van de hele reis. In Lima, de hoofdstad van Peru hebben we een stadstour gemaakt. Het is een stad van ongeveer 9 miljoen inwoners, dus we dachten daar zijn genoeg bezienswaardigheden. Maar de tour ging precies langs dezelfde highlights dan 4 jaar geleden, toen we de rondreis door Peru gemaakt hebben. Het centrum is prachtig, maar buiten het centrum is het een grote gribus van on-afgebouwde huizenblokken, waarop boven veelal nog een houten keet staat, waarin de allerarmsten wonen. Als ze hier hun huis afbouwen, moeten ze meer belasting betalen, dus zover laten ze het niet komen. Het was erg onrustig in de stad. Veel demonstraties en veel politie op de been. Veel wijken waar je als toerist niet in mocht. Onze gids verstelde dat de corruptie enorm is toegenomen in Peru. Ook dat hebben we ondervonden, want de Balmoral is 7 uur opgehouden door de autoriteiten. Er was helaas een passagier plotseling overleden, tijdens het bridgen in de card-room. Het stoffelijk overschot moet dan naar de wal en wordt per vliegtuig naar huis getransporteerd. Ondanks de verklaring van onze scheepsarts, hadden de Peruaanse autoriteiten het “vermoeden””, dat de man geen natuurlijke dood was gestorven. Dan moet er sectie op het lichaam worden verricht, en dat kan natuurlijk pas de andere dag. En het “verdachte schip” mag dan natuurlijk de haven niet verlaten. Dus buiten eventueel smeergeld, in ieder geval een dag extra liggeld en dat is voor zo’n groot schip natuurlijk “Kassa”!!!!!!!!! Omdat het schip onder Britse vlag vaart, is door de kapitein toen de Britse Consul in Peru ingeschakeld, en die heeft ervoor gezorgd, dat we na 7 uur vertraging, alsnog mochten vertrekken. Dus nu stuiven we met volle snelheid door de Stille Oceaan. We hebben daarnet dolfijnen gezien. Die jagen een school vis naar de oppervlakte, dan zie je ze boven water springend op die samengedreven vissen duiken. Ook toen we nog wat meer onder de kust voeren, vlogen de hele tijd zeemeeuwen rondom de boeg van het schip. Als dan de “vliegende vissen”opsprongen en weg zweefden, was het in een keer hap-slik-weg visje. Toch een mooi gezicht!!!!!! In Lima zijn de mensen, die het eerste gedeelte van de reis geboekt hadden, van boord gegaan, en is er een nieuwe groep aangekomen, dus er zijn weer heel wat nieuwe gezichten. Het eten en de verzorging is nog steeds perfekt. Toen er wat trubbels met de internet-verbindingen waren, werden er meteen twee deskundige crew-leden in het internet-cafe geïnstalleerd, om de mensen te helpen. Voor de alleenstaande dames en heren, zijn er zelfs dans-partners aan boord. Oudere heren, die perfekt kunnen dansen en assisteren bij de danslessen, en uiteraard de dames wat bezighouden tijdens het bal etc. etc. Ook is er een compleet annimatieteam. Die verzorgen de sail-away-party’s op het achterdek en begeleiden tal van activiteiten, zoals de toneelgroep, het koor, darten en bridgen, lijndansen, aquarellen tekenen en nog veel meer. Kortom alle activiteiten die voor en door de gasten worden uitgevoerd. Ook worden er regelmatig “verse artiesten”ingevlogen, die rouleren tussen de diverse cruise-schepen van de Fred Olsen Cruise Lines. Dus al met al worden we aardig beziggehouden. De wijnproeverij, waarvoor ik 3 weken terug te “zeeziek” was, hebben we gisteren ingehaald. Lekkerrrrrr! Hopelijk komt er nog eens een bier-feest, nog lekkerder!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tini en de andere dames van ons groepje hebben sjans. Een 92-jarige stijlvolle Brit ! De dames hebben hem wat geplaagd en hij plaagt graag terug. Het kan zo druk niet zijn op de gang, of hij stopt voor “the ladies from Holland” hij geeft ze alledrie een uitgebreide handkus, benadrukt hoe “beautifull”ze zijn, en rollatert dan weer verder. Voor Gert-Jan zou ik in de gaten houden of er iets spannends gebeurde, liefst pikant!! Maar dat kunnen we wel vergeten aan boord. Alles is hier 50 plus-plus, en meestal behoorlijk uitgezakt. Behalve de scheepsarts! Dat is een leuke meid van zo’n dertig jaar, lang haar tot op haar kont en altijd druk bezig uiteraard. Maar pikant, nee dat is ze niet. Maar ik blijf voor je uitkijken, want we komen nog op de Polynesische Eilanden, Indonesie, India en Thailand uiteraard. Dus het moet lukken. Ook mijn mini-uitvoerder Siem moet maar goed opletten, dat het werk aan ons huis goed loopt, anders moet hij het maar tegen Tini van Hilst zeggen, dan komt het zeker in orde. Tini is nu naar de wasserette en ik lig langzamerhand te smelten op m’n ligstoel. Dus nu met gang het zwembad in en tot schrijvens allemaal. Groetjes Piet (en Tini)
01 Februari 2011 - 10:06
Coby:
Zo, jullie kunnen echt wel genieten.
Nog heel veel plezier en tot het
volgende verslag. We blijven volgen.
Groetjes uit Oosterhout -
01 Februari 2011 - 10:13
Janneke:
Jeetje, 30 graden en dolfijnen, dat klinkt echt goed! -
01 Februari 2011 - 10:35
Bert En Coby:
Hoi zeebonken gaat het wel met jullie
jammer dat we er niet meer zijn hier is het koud en nog vroeg donker
groet aan bekenden van uit Nieuwkoop -
01 Februari 2011 - 16:49
Mels En Siem:
Mels is vandaag aan de CITO begonnen. Hij heeft er een goed gevoel bij. Siem had een 10 voor zijn proefwerk topografie. Goed he! Loek oefent hard met lopen, dat gaat zeker lukken voordat jullie thuis komen. Dus oma is op de versiertoer.... en opa is lekker aan het chillen. Heb je daar al gesport opa? Volgende keer willen wij mee. -
01 Februari 2011 - 20:29
YVONNE EN NICO:
HOI
HET IS WEER EEN MOOI VERHAAL OM TE LEZEN, OOK JULLIE HEBBEN EEN LEUKE SCHRIJFSTIJL. HET KLINKT ALLEMAAL HEERLIJK AL DIE LUXE EN JE EENS LEKKER LATEN VERWENNEN, EN DAN HEERLIJK WEER EN MOOIE DINGEN ZIEN, GEWELDIG. GENIET ER MAAR GOED VAN.WE HOUDEN JULLIE IN DE GATEN.
GROETJES -
01 Februari 2011 - 20:58
Linda:
Wat een prachtige reis zeg ! Erg leuk om jullie verhalen steeds te lezen ! Geniet nog van de komende tijd.
Groetjes uit waspik,
Marcel, Linda , Silke & Jitske -
02 Februari 2011 - 12:05
Jan En Joke :
Hoi P{iet en Tini, fijn om te weten dat alles goed gaat met jullie.mooie verslagen die jullie sturen(kunt wel schrijver worden)wij hopen dat jullie nog heel veel plezier hebben en dat er nog heel veel te genieten valt.Pas goed op jezelf en tot de volgende keer.
heel veel groetjes van Jan en Joke -
02 Februari 2011 - 18:59
Yvonne:
Als ' ware Oom en Peet tante' geven jullie me zo wel het goede voorbeeld!
Lekker om tussen door even z'on reisverslag te lezen, haalt je weer even terug naar waar het echt omgaat...
Wij zijn ook weer net terug in ons kikkerlandje, maar nog te bruin om er echt bij te horen:-)
warme groet, cindy en Yvonne -
03 Februari 2011 - 22:41
Willem En Eugenie:
Hallo Piet en Tini,
Van Moniek heb ik jullie site doorgelinkt gekregen. Die is zo enthousiast over de reis van "ons pap en ons mam" dat ik nu ook met veel plezier jullie geweldige reis zit te volgen. Toch wel ff wat anders dan het achterdek van de "Manis" aan het oude Maasje..haha We houden de Manus wel in de gaten voor jullie hoor. Geniet ervan en nog een geweldige vakantie !
De schippers van mslb Noorderlicht -
04 Februari 2011 - 15:39
Piet En Bep:
Het is schitterend wat jullie beleven !Maar die Brit van 91 jr., dat is wel een erg groot leeftijdsverschil, misschien heb je wel iets beters in je balboekje staan ! En dan die dolfijnen, prachtig, ik heb het zelf ook een keer met eigen ogen mogen zien ! Wij zijn zoals jullie weten nogal bereisd, waren zodoende 'n keer in Harderwijk en ......jawel hoor DOLFIJNEN die vissen aten uit je HAND !! Liefs en graag tot het volgende verslag. GENIET !! -
04 Februari 2011 - 21:40
Gert-Jan En Mieke:
Tis daar wel vol te houden!, maar als ze nog een leuk "Bandje" in willen vliegen houden we ons aanbevolen hoor, doen we wel iets van Roy Orbison of zo ha ha.
Geniet ervan!!
De Smitjes -
05 Februari 2011 - 19:38
Suuske:
Hallo wereldreizigers,
Klinkt allemaal geweldig hoor!En wij maar werken in ons winderige landje.Nee hoor,ook dat doe ik met veel plezier!Ik ben lekker bezig met de voorbereidingen voor Marre dr feestje,een spooky high tea party.Dat wordt weer een pittige spooktocht dus,met lekkere eigengemaakte high tea hapjes.Verder had onze Jop een 8- voor zijn spreekbeurt over de luchtmacht.Janske mag vlg week met kleren aan zwemmen en als het zo doorgaat eind Maart dr a diploma halen.Verder gaan we volgende week naar Janske dr nieuwe school kijken,k ben benieuwd.
Gisteren even bij opa en oma geweest,nog voor oma s verjaardag.Ze vertelde dat jullie sochtends gebeld hadden.Omaatje was erg moe en lag lekker op bed.
Nou,jullie zijn weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen hier.Geniet er nog lekker van!!
Groetjes Suzanne