Stilte na de storm - Reisverslag uit Funchal, Portugal van PietenTini - WaarBenJij.nu Stilte na de storm - Reisverslag uit Funchal, Portugal van PietenTini - WaarBenJij.nu

Stilte na de storm

Door: Piet en Tini

Blijf op de hoogte en volg

11 Januari 2011 | Portugal, Funchal

Nadat Piet een dagje licht zeeziek was gaat alles binnen in het schip weer zijn gewone gangetje. Het is wel grappig om te zien hoe die oudere dames(want die zijn er toch nogal enkelen, zodat vader en moeder niet zouden misstaan op de Balmoral) met hun rollator, als het schip een duik neemt, door de gangen sjezen en dan plotsklaps weer stil staan als het schip weer vlak komt. Ook de avondjurken zwieren dan van links naar rechts door de gangen. We hebben een stijlvolle captain's party gehad, waar de kapitein en de scheepsofficieren zich aan de gasten hebbe voorgesteld, met daarna een schuifel-dansavond want iedereen was bang om te vallen. Ik ben nu gelukkig weer mijn katterigheid kwijt en ben geheel ingeslingerd. De Balmoral heeft al enkele dagen in zwaar fezeten met windkracht 8-9 ter hoogte van Lissabon op de Atlantic. He is een spectaculair gezicht om te zien hoe het schip door de gaten breekt en dan in een waaier van schuim weer vlak komt en dan weer in het volgende gat stampt. De voordekken waren afgesloten want er kwam te veel buiswater over.
Toen zijn we op zondagmorgen 8 uur in Funchal, Madeira aangemeerd en de zon stond daar al stralend aan de hemel op ons te wachten. Dit was het "echte" vakantiegevoel. We hadden vroeg ontbeten want om tien over negen moesten we klaar staan voor de geboekte jeep-safari. Uiteindelijk zijn we om kwart over tien vertrokken met 10 jeeps. We zijn door de bergen gereden naar diverse uitzichtspunten en naar een hele diepe vulkaan. Opmerkelijk is dat het hier nog steeds volop kerstmis is. Overal kerstbomen en veel, hee veel kersversiering en kerststallen terwijl het toch al 9 januari was. De chauffeur wist wel dat het iets met Jezus te maken had en met een man en een vrouw, dus Kerst.Verder kon hij er niets over vertellen. De organisatie had alleen vergeten de tocht voor te rijden want op een gegeven moment kwamen we op een stuk, waar de weg was weggespoeld door de modderstromen van de afgelopen tijd(3 weken geleden) dus alle jeeps rechtsomkeert en dezelfde weg terug. Ter vergoelijking heeft onze chauffeur ons afgezet in het centrum. Toen hebben we daar nog lekker een terrasje aan de haven gepikt en zijn we later te voet naar de \balmoral gelopen, dus onze sport hadden we er weer opzitten.
's Avonds om half 6 begon de sail-away party en konden de trossen onder het geluid van dansmuziek en het heffen van een glas, weer losgemaakt worden, en nu zijn we dus onderweg naar Bridgetown, Barbados waar we op 16 januari(dus 6 volle dagen op zee) weer aan ziullen meren.Ik hoop dat jullie een beetje op de hoogte zijn en groetjes van ons beiden. Piet en Tini en natuurlijk bedankt voor jullie leuke reacties, want het is ook voor ons fijn om iets van het thuisfront te horen. En Marre knap van jouw verhaaltje hoor. Opa en oma

• 11 Januari 2011 - 14:44

Mieke M.:

Wij willen foto's zien, wij willen foto's zien...........dusssss......

• 11 Januari 2011 - 16:24

Coby:

Fijn dat jullie het goed maken.
    Nog een fijne reis verder, we blijven jullie volgen.
    Groetjes Gerard en Coby

• 11 Januari 2011 - 16:30

Siem&mels:

mama hat alles al gelezen. maar wij nog niet .wij hebben alles net gelezen.dat is fijn zo een bedienster die alles voor je doet. en die plaatse waar jullie allemaal naar toe gaan dat zijn er veel en ze zijn moeilijk om te lezen.dat was Siem en nu Mels. he opa en oma hoe is het daar ?bij ons is de school weer begonnen :-{ en dus ook de oefen cito. ik hoop voor jullie dat het mooi weer is in barbados. Met loek gaat het ook goed. nou in ik hoop dat jullie nog heeeeeeeeeeeeel veel leuke dingen gaan doen!!!!!!!!!!!!!!

• 11 Januari 2011 - 17:36

Janneke :

Hallo,

Dat lijkt me wel kei spannend zeg, met dat zwaar weer!
    Ik heb gisteren voor de eerste keer ome Piets's paard gereden. Het ging heel goed, hij was soepeler dan ik zou denken! Van één ding ben ik wel geschrokken.... Ik pas ome Piet's cap!!! Ik was de mijne vergeten en ik zette deze op en hij pastte helemaal, ik kon wel janken!

Groetjes!!

• 12 Januari 2011 - 09:44

Groep 5/6 Van Siem:

Gaat het allemaal goed?
    Wij hebben jullie site gelezen.
    Want Siem heeft in de klas verteld over jullie reis met het cruiseschip.
    Wij willen nu allemaal ook mee op dit mooie schip.
    Veel plezier nog en groetjes van Siems' zijn klas uit Waspik.

• 12 Januari 2011 - 10:31

Joke:

Nou, dat gaat goed bij jullie! Captain's borrel, captain's dinner (waar je gelukkig een mooie jurk voor hebt), sailaway party, wijnproeverijen en wie weet wat er nog meer gaat komen! Over jullie hoeven we ons geen zorgen te maken!!!
    Geniet ervan! We wensen jullie een hele fijne tijd toe!
    Groetjes van Kees en Joke

• 12 Januari 2011 - 19:37

Frans En José:

Hoi,
    Wij volgen jullie op de voet.
    Veel plezier en hou het roer recht!

• 13 Januari 2011 - 06:51

Janine:

Ik ben jaloeoeoeoeoeoeoeoeoers op jullie! Hier is het op het moment weinig anders dan naar de regen kijken en hondenpoep ruimen. Ook leuk!

• 13 Januari 2011 - 22:06

Jan En Joke :

Hoi Tini en Piet, leuk om iets van jullie te horen(lezen) het begin was dus wel spannend met die harde wind,maar zo te lezen hebben jullie het goed naar de zin,hier is ook alles oké en wij wensen jullie nog hele mooie vakantieweken toe.doei... groetjes Jan en Joke van Kimmenade

• 14 Januari 2011 - 19:47

Jop:

Hallo Opa en Oma
    Hebben jullie de vulkaan gezien ???
    Hebben jullie een grote kamer ???
    Ik vond het leuk om onze tekeningen op de kamer te zien staan!!!
    Ik heb vandaag voor het eerst huiswerk,makkie joh!!!!
    Veel plezier en opa,niet meer zeeziek worden he???

Groetjes Jop